Nástroje pre uľahčenie prístupu

Email: urad@obecolesna.sk

Tel: 0902 244 456

Vyberte váš jazyk

Program na jún 2024 Kysucké múzeum 2

VYDAJTE SA S NAMI PO STOPÁCH KYSUCKEJ TURISTIKY!
27. mája 2024, Kysucké múzeum, Moyzesova 50, 022 01 Čadca

Turistická sezóna je v plnom prúde a my Vás pozývame zažiť netradičný výlet!
Kysucké múzeum, kultúrna organizácia Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo múzejnú vychádzku s názvom "Po stopách kysuckej turistiky". Dozviete sa ako vyzerali turistické lokality na Kysuciach v minulosti a navštívime spolu cieľové miesta, ktoré už čo-to pamätajú. V dňoch 19. - 21. júna sa o 9:00 stretneme v Kysuckom múzeu na Moyzesovej ulici v Čadci, kde sa "prezujeme do turistických topánok našich starých rodičov" vďaka dobovým fotografiám a pútavej prezentácií.
Program bude pokračovať vychádzkou na kopec nad sídliskom Žarec, kde kedysi fungovalo malé lyžiarske stredisko. Cestou si porovnáme vzhľad mesta kedysi a dnes a na konci Vás bude čakať malé prekvapenie. Každý účastník dostane kartičku s pečiatkou, pretože na jeseň pripravujeme ďalšie múzejné vychádzky a aj odmeny pre vytrvalých turistov.
Sprievodcami budú kultúrna manažérka Veronika Gilániová a historik Martin Turóci. Trasa je nenáročná, vhodná pre všetky vekové kategórie. Cena je zahrnutá vo vstupnom do múzea (dospelí: 4 €; deti, dôchodcovia, ZŤP: 2 €)
Na program je nutné sa vopred objednať na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Tešíme sa na stretnutie a spoločne prejdené kilometre.

region kysucezmosmojekysuce olesnarrakysucelogo zsk